27 Kasım 2015 Cuma

MindManager 2016 Sürümünde Özel Alan Kullanımı



MindManager 2016 sürümü ile gelen harita elemanlarına özel alanlar tanımlayabilme, formül oluşturma olanakları zihin haritası kullanım deneyimini zenginleştiriyor.

Bu sürüme kadar elemanlar ancak MİndManager tarafında tanımlı özelliklere sahip olabiliyorlardı. Şekil, renk, resim, açıklama gibi temel özelliklerin yanısıra, dosya ekleme, köprü kullanma, eğer eleman bir iş adımını gösteriyor ise kimin sorumlu olduğu, başlangıç ve bitiş tarihleri, tamamlanma oranı gibi özellikler içermekte idi. Esasen klasik zihin haritalamanın parçası olmayan iş adımı özellikleri zihin haritalarının iş/proje yönetiminde kullanabilmesinin önünü açmıştı.

2016 sürümünde ise harita elemanlarına istediğiniz kadar özellik verebilmek, bunları kullanarak formüller yazabilmek mümkün. Bu olanak zihin haritası kullanımını iş süreçlerinin başka alanlarında da kullanabilmenin önünü açıyor. Örneğin iş adımlarını gösteren elemanlarımızı artık maliyet, bütçe gibi alanlarla zenginleştirebilmek ve formüller kullanarak kolaylıkla takip edebilmek mümkün.

Aşağıdaki videoda tatil planlaması için yapılan bir haritada özel alanların ve formüllerin kullanımını izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder